Za zdrave lase je nujno potrebno izdatno krtačenje, saj masira in spodbuja krvni obtok.
Lasje postanejo mehki in svilnati, če s frotirno umivalno krpo vanje vtrete 12,5 dl neposnetega mleka. Pustite učinkovati 15 minut in kasneje izperite.

Svetli lasje dobijo svilen lesk, če šamponu dodate 2 žlici limoninega soka.

Dober utrjevalec je pivo. Prelijte ga v pršilno steklenico in po umivanju lase popršite z njim. Naj vas ne skrbi zaradi vonja; izginil bo, takoj ko se lasje posušijo.

KAKO SE ZNEBITE MASTNIH LAS
Mastnih las ne krtačite predolgo, sicer bo koža izločala še več loja. Pri sušenju lase krtačite proti smeri rasti, tako bodo bolj polni.

Pazite na zdravo prehrano, jejte torej veliko sadja, zelenjave in polnozrnatih izdelkov, izogibajte pa se sladkarijam, industrijsko predelanim živilom in mastnim jedem.

Zeliščni pripravek za izpiranje za tanke, mastne lase

Tanki lasje se veliko hitreje mastijo in se potem neugledno prilepijo ob lasišče. V tem primeru poskušajte ublažiti izločanje loja in okrepite lase.

1 žlička rožmarina
1 žlička kamilice
1 žlička koprive
100ml vode
1 žlica sadnega kisa

Vodo zavrite. Zelišča stresite v skodelico in jih prelijte z vrelo vodo. Dodajte sadni kis in vse skupaj pustite pokrito 10 minut, potem precedite. Pripravek po umivanju las vtrite v vlažne lase; ne izpirajte. Namesto kamilic in kopriv lahko uporabite tudi enako količino timijana (materine dušice) in njivske preslice.

 

Za cenik storitev pokličite na telefonsko številko +386 40 697 821 ali pišite na elektronski naslov studio@ruzica.si.