Sliko, ki si jo ustvarimo o človeku, zaznamuje prvi vtis, pri čemer seveda opazimo tudi kožo.

Kdor ima negovano kožo, si laže pridobi naklonjenost soljudi.

Že več tisoč let predvsem ženske uporabljajo številna sredstva, ki naredijo kožo nežno in prožno.

Danes obstaja več poklicev, ki se ukvarjajo s kožo: dermatolog, kozmetik, vizažist, pediker.

Neprestano razvijajo nove preparate, ki obljubljajo lepšo in predvsem mlajšo kožo, vendar pogosto vsebujejo kemikalije, ki dražijo občutljivo kožo ali sprožijo alergijske odzive.

Naravne učinkovine negujejo kožo na blag način in brez stranskih učinkov.

Poleg tega izboljšujejo tudi duševno počutje – posebej, če jih združite z raznoliko prehrano, bogato z beljakovinami in vitamini, veliko gibanja in zdravim spancem.

Potem ni več ovir za lepo, zdravo kožo.

Z blagimi sredstvi do čiste kože

Ena najpogostejših težav s kožo so navadne akne. Največkrat mozolji, ogrci, mastna in svetleča se koža na obrazu ali hrbtu nadloga mladostnikov. Domnevajo, da so vzrok teh nadležnih težav s kožo hormonske spremembe; akne prav tako lahko sprožijo zdravila in številne substance, kot so olje, kozmetična sredstva ali vitaminski pripravki. Zato je zelo pomembno katera kozmetična sredstva izbrati; za nasvet lahko pokličete tudi Ružico na 040 697 821 ali jo kar obiščete na Vojkovem nabrežju 25 v Kopru v Kozmetičnem in frizerskem studiu Ružica.

Veliko bolj boleč je pa lahko tur. V tem primeru se iz vnetega lasnega mešička, kar so povzročile bakterije, razvije ognojek, ki postane precej neprijeten. Tudi to zagato lahko rešite z obiskom Ružice.

DOMAČI RECEPTI PROTI MOZOLJEM
Pri hudih aknah je zdravljenje potrebno ne le iz kozmetičnih, temveč tudi iz medicinskih razlogov. V vsakem primeru velja načelo: mozoljev in ogrcev NE STISKAJTE S PRSTI! Nemesto tega čistite kožo na obrazu z blagimi tinkurami. Pomagajo tudi parne kopeli, inhalacije in obloge z naravnimi sredstvi.


ČAJ PROTI AKNAM
Mačeha čisti kožo pri ekcemih in trdovratnih aknah. Islandski lišaj lajša draženje, njivska preslica pa celi rane.

20 g zeli mačehe
20 g smetilke
10 g islandskega lišaja
10 g zeli njivske preslice

Zelišča zmešajte. Zavrite vodo in z njo prelijte zelišča (pol litra na 2 žlički mešanice). Pokrijte in pustite stati 10 minut. 3-krat dnevno popijte po eno skodelico čaja.
NASVET: ta čaj pijte daljši čas. Primeren je tudi za umivanje.


MASKA IZ PAPAJE
Proti mozoljem, ogrcem in nečisti koži pomaga eksotična papaja.

1 papaja
2-3 žlice smetane

Papajo olupite, odstranite koščice in sadež z vilicami pretlačite v kašo. Primešajte smetano, kašo nanesite na komprese in jih za 30 minut položite na kožo.

 

Za cenik storitev pokličite na telefonsko številko +386 40 697 821 ali pišite na elektronski naslov studio@ruzica.si.